mandag 10. august 2015

Helgøya rundt fra Brumunddal med Maxi 84.

Nå var tiden kommet førr en litt lengre tur på Mjøsa for oss, vi som ble med var, Jonas, Tove, Stein-Are og Mikko. Brukte orginal storseil og 150% utblåst Genua hele turen.

Her er turen lørdagen ut til Helgøya, den tynne streken er utover til Helgøya, den tykke streken er hjemveien søndag.

 Jonas ved roret.
Vi dro fra Brumunddal i middagstiden på lørdagen, slak vind gjorde att vi brukte litt tid utover Furnesfjorden.

Helgøya i sikte.

Ei stund etter Snippsannodden roet vinden seg helt, vi gikk for motor siste biten, det ble godt og komme i havn og smake på bakt-potet til Nesværringan.

 Vi var heldige og fikk og plass på innersida av brygga, ble litt i le fra bølger av annen trafikk. Det var superflott vær, så trafikken av båter var på topp ute i Nes-sundet.

 Øl og potet, kan vi ha det bedre.

Vi ble gode og mette, var bra med folk utpå ettermiddagen, men det tynnas no ut etterhvert. Siden det var Tømmerstokk-festival i Brumunddal var det mye av båtfolket som stakk dit, stikk motsatt vei det vi kom fra.

Ble en rolig lørdagskveld, Tove fikk til og med strikka...lure på om det er u-tur i båter???

Tingnes-brua, kommer vi under? Det står 13 meter seilingshøyde i kartet.

Ut fra Helgøya havn ca. midt på dagen søndag, lite vind i sikte, men det var meldt endel utpå dagen så vi putret oss avgårde for og vente på vinden.

Oooooiiii, dette var spennede, masta er 10,30 pluss vindex,en å pluss avstanden fra mastefot og ned til vannet...

Tusla forsiktig med motor, var usikker på om det gikk, visste att vanstanden var 5,26 kl. 09.00 på morran og tror avmerkingen i kartet er på 5,25, men er usikker her. Vi var glad vi kom under, for da skulle vi seile rundt Helgøya og hjem til Brumunddal.

 Skiblander grunnstøt på Nes...

Fortsatt lite vind, svak sørlig men det lå bølgeskyer på himmelen med vindtegn rett fra vest. Plutselig kom vestavinden fra Kapp-landet, som bestilt fra oven. Vi hadde god bør no, men så et stort stillebelte fremme mot Hovinsholmen. Og plutselig var vi i stille, f.. og, vinden kom fra alle kanter nå, krysset i alle retninger.

Etter ei god stund, ca. når vi var rett sør av Hovinsholmen  kom det mere vestavind, jiiiiippi, farta bikka såvidt 6 knop i flekkan. Vi seile på platt-lens et godt stykke før vi dreide på slør. Det ble enkelt nå, holdt strak kurs mor Furnesfjorden nå.

 Her er en seilbåt som gikk for motor enda det var fin vind, vi møtte han ca. s-ø av Helgøya. 

 Her er ruta hjem, den tykke streken som er fra søndag.

Tommy og Irene med nyoppusset skute.

Når vi kom godt innover Furnesfjorden, ca. ved Langodden kunne vi se to båter som var ute og seilte lokalt. Vi bestemte oss for og "joine" dem.
 Viggo og Lillian ute å koser seg i goværet.

Vi hadde seilt en god del i helga, men tok oss en liten seilrunde med gjenget som koset seg på Furnesfjorden. Men vi ble lei etter ei kort stund og bakka oss i havn, det var godt og komme å "hjemme-båsen" med skuta.

Læring denne turen var spesielt rett før vi kom til Hovinsholmen og vinden skiftet retning hele tia, det var utrolig korr vi "slo" fra den ene side til den andre sida.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar