torsdag 1. oktober 2015

Seilfolket inne i Furnesfjorden leve og blomstre :-)

Mye fin seiling har vi hatt i september, mere fart på vinden nå. Flere ganger opp i kuling styrke, må bare si eg digger det. Her er en lite story fra turen i dag 1-okt.

Idag visste vi det skulle komme vind utpå ettermiddagen, eg å Tove var senest i avtrekkeren ut av havna. Så alle lentic,ene som lå og kosa seg på himmelen, det er fast takst når dem har uvær på vestlandet.

Det var veldig rolig da vi dro ut, opp med full hovedseil og 150% Genua bar det ut mot Arne og Viggo som var på pletten allerede.
Vi seilte ikke lenge før kastevinder fra lentic,ene begynte og merkes, seilte tett opp i sia til Viggo og fikk gode råd. Vi var oppi 6 knop på platt lens, det har eg aldri hatt før.

Ble brått gode og harde kast etterhvert, Arne tok ned seilene etter ei stund. Men han hadde kjøpt seg nytt fotoapparat så eg og Tove forsatte med fullt hovedseil og 150% Genua i håp om gode bilder av båten vår. Vi har ikke noen skikkelige "bikkebilder" enda av vår egen båt.

Arne kjørte for motor etter oss og Viggo, vi seilte så gødt vi kunne for og legge skuta flat. Etter ei stund ble det til att vi byttet til ei 100% fokk og fortsatte med fullt hovedseil. Tove lensa på slør med kun hovedseilet oppe, 5,8 knop på det beste, gode vinder nå.

Farta økte etter vi hadde byttet til mindre forseil, var behagelig og gøy å seile i disse kastevindene. Tove var flink og styre, "jompa" seg godt over i andre siden når vi krysset på vinden. Ikke værst det med tanke på att ho hoppe rundt på krykker.

Sånn så himmelen ut, dette bildet er tatt ca. 1 time etter vi var kommet i havn. Utrolig lys, alt ble liksom helt gult ut ei stund før mørket kom...


Liten videosnutt av turen 1-okt på Mjøsa...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar