søndag 31. januar 2016

Annkommet Bud, sterk kuling her.

Fredagen tok jeg fly til Molde for og hive meg med Daniel på vinterseiling opp til Harstad. Jeg kan trygt si jeg angret flyturen de siste 15 min, det var enormt turbulent fra uværet Tor. Var vektløs flere ganger i flyet, samt att man og ble presset hardt i setet, ingen sa et ord i flyet.

Vinden økte på som meldt fredagskvelden, ja den var helt ekstrem. Ingenting sto på bordet i salongen selv om vi lå i en lun pir. Skuta lå skinnflat og slang, det fauk orkan rundt øran våre. Ca. ett til to på natta begynte det og spakne noenlunde og utpå lørdags formiddag var det nesten helt vindstille. Vi fikk montert radar, vindgenerator og kalesje. Så bar det på biffaften til Jon-Magnus utpå ettermiddagen, det smakte helt fantastisk, tusen takk for all service Jon-Magnus. Det kom en ny kuling på kvelden, så vi venta til søndag før vi starta fra Molde.

Helt vindstille ei stund etter vi hadde tatt løst fra Molde, men god bygevind var på vei. Over 7 knop med fulle seil til og flott bidevind. Skuta seiler godt, synes den er stiv å god, glir godt i sjøen.

Bud havn.
Vinden økte på til kuling før vi nådde frem, vi revet 50% på storseilet og rulla inn til ca. 70 % fokk, nå kom vi over 8 knop. Helt herlig med rullemast, spilene står på høykant. Fin bue i hovedseilet selv med rev, digg å seile med ratt og.

Gjestebrygga på Bud.
Godt å komme å legge seg til kaia, vinden var i stadig økning, sterk kuling nå. Etter vi var ferdig fortøyd gikk vi på en resturang i ei rorbu og fikk oss en herlig middag. Buffet var det, vi spiste røyka torsk og bakalao. Nå sitter vi i salongen ombord og "kokelure". Håper vinden og sjøen avtar så vi kommer oss videre i morra, åpent farvann nesten helt til Kristiansund.

Gå på denne addr, så kan dere se leie oppover. Trykk på Norge og som inn.
https://www.hurtigruten.no/kart/#

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar