mandag 1. februar 2016

Værfast i Bud, venter på rett vær for videre seiling...

Vinden økte godt på i går kveld, 22 m/sek i kastene men lå jevnt på 17-18 m/sek, dvs. sterk kuling med liten storm i kastene. Roet seg utover nattmorran og er en svak bris fra sør-øst nå.

Utsikt mot havna, dere ser oss litt til høyre for midten på bildet.
Sjøen utfor var på 10-12 meters bølgehøyde, vi venter til den har lagt seg.  Men dagen blir ikke kjedelig, først tok vi siste justering på autopiloten, og så strammet vi undervant og overvant på masta.

Bud sentrum.
 Bildet tatt fra tysker-stillingene.

Vi  brukte litt av dagen til å titte på diverse tysker-bunkers, stillinger og kanoner. Her har dem renovert det for publikum var rent og fint i stillingene her.

Denne kanonen var det god oversikt utover havet, han Hitler har virkelig bygd å styrt her under krigen.
En luftvernskanon sto det også her på utsiktsåsen.

Vi gikk også gjennom "værret"(sentum) og fant en merket sti som het; Kyst-stien. Alt var veldig ryddig og pent her ute, fint lagt til rette for bobil/campingvogn om du ikke evt. vil leie rorbu og bo på.
Til slutt fant vi en feskar med sydvest på :-)

Vinder dreier mot Nord-Øst til i morra, nå er det svak vind. Vi beregner og gå her i fra ca. 08.00 i morra tidlig, stolpeleia blir prioritert. Satser og komme oss til Kristiansund før det smeller til med neste "jamning" med uvær. Langtidsvarselet sier att vi ikke kommer oss fra Kristiansund før fredag, men da får vi mest sannsynlig flott vær tre dager på rappen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar