onsdag 10. februar 2016

Avgang fra Bodø kl 10.00 onsdag formiddag, kuling fra nord.

I natt var han trollat med vinden, men tipper på Bodøværingan sei det er normalt. Det var nok stiv kuling fra nord, og mere til i kastene. Vi studerte værvarselet i morrest og fant ut det ble nordavind i tre dager til.

Så vi heiv laust og så oppover langs styrbord land (Steigen sia) skulle det være mindre vind, volvoen fikk jobbe tenkte vi. Vi tok oss en tur og provianterte mat for vi gikk, det var litt tomt i skapet ombord.

Det var fortsatt liten kuling fra nord da vi kom ut for moloen, rett i baugen, det hamret og slo, ikke trivelig. Stemningen sa 20 timer pluss til Lødingen i sånt vær, vi fant ut att det skulle bli helvetes-strekningen.

Sjarke-peisan la bak oss og ville vente litt før dem heiv laust, men vi så dem etter et par timer. I sterk motvind og bølger tok dem innpoå og seig forbi oss. Men etterhvert nærmet vi oss holmene ved Engbøen, der fikk vi smulere farvann og leia gikk mere østover no. Vi fikk opp forseilet og vips var vi i ræva på sjarke-peisan.

Kom opp sør av Flatøy, sjarke-peisan tok kursen til Svolvær hvor sjarken skal leveres. Eg og danie datt i daustilla, Norge er vakkert.

Vi gikk fortsatt stolpeleia og fikk sett utrolig nye rart. Her er to påler av Kari og Ola nordmann bygd opp av trål-lin som noen har tatt på rek i hav-overflaten av oppryddere på sjøen.

 Må bare si det igjen: NORGE ER VAKKERT.
Utrolig givende og spennende og gå gjennom holmer og skjær, ja sund og fjell.

Vi har fortsatt blanke stilla og kurser utaskjærs for og få lagd oss en fjordland, det er sant att det er så godt og enkelt... Godt kan diskuteres etter denne vinterseilasen.

Nå er vi passert musa-sundat  og strake veien mot Lødingen, men det er fortsatt 32 nautiske mil igjen, neppe fremme før til natta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar